УСЛУГИ

Смени изглед

Кабинетът извършва всички от горепосочените услуги.Заповядайте при нас,за да се погрижите за себе си в уютната обстановка на нашата практика.

 • Хирургия

  - екстракция на зъб
  - инцизия
  - лечение на алвеолит чрез кюретаж
  - циркумцизия

 • Кариес

  Кариесът е заболяване с голямо социално значение. Представлява деминерализация на твърдите зъбни тъкани, с образуване на кухина,което впоследсвие води до поява на болка и задържане на храна. Напредналите стадии на кариеса се лекуват чрез отстраняване на некротичните тъкани и последващо възстановяване на зъба с обтурация(пломба), която може да бъде изработена от различен материал.
  Лечение на кариес. Обтурации(пломби) от:
  - амалгама
  - фотополимери
  - глас - йономерни цименти
  - компомери

 • Силанизиране

  Грижата за зъбите трябва да започне веднага след появяването им в устата, за да бъдат предпазени от развитие на кариес и различните усложнения, свързани с него. След пробива на зъбите емайлът все още не е достигнал окончателната си минерализация и е податлив на киселинните атаки от плаката. Освен това хигиенните навици при децата невинаги са изградени напълно когато поникват първите постоянни кътници. Фисурите са дълбоки и задържат плака, която е трудно да бъде почистена и от там започва развитието на кариеса. За да се предотврати това зъбите се силанизират.
  Силанизирането е неболезнена процедура. Тя започва с почистването на зъба от хранителни остатъци и плака. След това емайлът се обработва за кратко с киселина, за да може по-добре да се свърже със силанта. Накрая се поставя силантът, който представлява фотополимерен композит или глас-йономерен цимент и се осветява с фотополимерна лампа, за да се втвърди. Така запечатани, фисурите вече няма да задържат плака и зъбната повърхност ще се почиства много по-лесно. След силанизирането трябва да се правят контролни прегледи, за да се следи дали силанта не се е изтрил и дали има нужда от подмяна. Прилагането на силанти при постоянните дъвкателни зъби е много ефективна профилактична процедура, която предпазва детските зъби и премахва риска от поява на кариес.

 • Коригиране на треми и диастеми

  Диастемата е разстояние между централните резци, а тремите - между останалите зъби. Причините за появата им могат за бъдат различни. Най-често това е неследствеността. Друга причина могат да бъдат вредните навици. Най-бързият начин за тяхното естетично коригиране е възстановяването им чрез фотополимерни материали, като манипулацията се извършва в едно посещение.

 • Ендодонтско лечение

  Ендодонтското лечение е лечението на кореновите канали. Прилага се при заболявания на пулпата, периодонциума, а понякога се налага да се извърши и преди протезирането на зъбите. В нашия кабинет използваме апаратура на една от водещите фирми в денталния бранш(Tri Auto ZX, Morita, Japan).

 • Пародонтология

  Пародонтът е зъбодържащият апарат на зъба. Той включва гингивата, алвеоларната кост, цимента на корена на зъба и колагенови влакна (периодонциум). Поддържането на пародонта в добро състояние е от основно значение за стабилността на вашите зъби. Когато не се полагат необходимите грижи възникват гингивити и пародонтити. Причините за възникването им могат да бъдат различни, като с водещо значение е наличието на зъбна плака и зъбен камък.
  Пародонтология:
  - отстраняване на зъбен камък (ръчно и чрез ултразвук) и зъбна плака, полиране
  - air flow - отстраняване на плака и оцветявания по зъбите с помощта на специален прах
  При нас ще получите комплексно решение на пародонталните проблеми.

 • Протезиране

  *коронки и мостове:
  - от метал
  - от метал и пластмаса (по “Адапта”)
  - металокерамика
  - изцяло керамични
  - от цирконий
  *фасети:
  - керамични
  - фотополимерни
  *частични коронки - inlay
  *изграждане на зъби чрез:
  - фабричен щифт
  - лят метален щифт
  - фиброщифт
  *протези:
  - плакови - частични и тотални
  - моделно-ляти протези

 • Избелване

  В днешно време всеки иска да има сияйна усмивка.Тя е символ на здравето и младостта. Избелването извършваме със система,която максимално щади вашите зъби. Подарете си красива усмивка!

 • Профилактични програми

  *При първото посещение правим обстоен преглед и снемаме подробна анамнеза.
  *Анализираме рисковите фактори.
  *Визуализираме старата и новата плака с цветен индикатор.
  *Определяме pH на слюнката.
  *Професионално почистване на плаката и зъбния камък.
  *Демонстрация на методите за миене на зъбите.
  *Прилагане на реминерализиращи кремове за професионална и домашна употреба.
   *Контролни прегледи с цел проследяване не лечебния процес.